Prajitura cu prune

Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de la

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 200 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lamaie
  • 20 prune de compot
  • Pentru crema de branza: 500 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • cacao pentru decor
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile.

Dupa ce s-a omogenizat compozitia se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja de lamaie si albusurile batute spuma cu sare.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata, se aseaza jumatatile de pruna bine scurse, se presara putin zahar si se coace in cuptorul bine incins 30 de minute. Se lasa la racit.

Se amesteca intr-un vas branza de vaci bine scursa cu zaharul, laptele, zaharul vanilat si esenta de vanilie.

Se adauga gelatina inmuiata in apa rece si incalzita la foc mic si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Se intinde crema peste prajitura si se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste crema.

Se pudreaza cu putina cacao si se taie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors