Prajitura cu prune

pentru deserturi aromate de tamna Clasica prajitura cu prune va ramane un deliciu pentru cine o gusta!

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat sfaramicios;125 g unt sau margarina,
  • 180 g faina
  • 100 g Unt
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • blat pufos;3 oua
  • 200 g unt sau Margarina
  • 200 g zahar cu aroma de vanilie
  • 200 g faina
  • 2 lingurite rase de faina
  • decor;1,5-2 kg prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Din ingredientele blatului sfaramicios amestecate si apoi framantate intindem intr-o folie dfe plastic,un blat cat dimensiunea tavii(30/40 cm)pe care il coacem 10 minute la foc ciute apoi il lasam sa se raceasca. Preparam al 2 lea blat mixand cu viteza maxima untul cu zaharul si apoi cu cate un ou la 1/2 minute intre ele.La sfarsit adaugam esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul peste blatul sfaramicios deja copt apoi deasupra decoram toata suprafata cu jumatati de pruna,asezate cu scobitura in sus.In scobitura se pot pune mieji de nuca sau zahar,sau nimic:).Se da din nou la copt 25-30 minute apoi se p[udreaza si se taie in patrate potrivite.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors