Pentru a prepara aceasta reteta de prajitura cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: prune, smantana, zahar, faina, unt, galbenusuri, albusuri, scortisoara.
Se curata 1 kg de prune de samburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat din 300 g zahar, 150g unt, 3 galbenusuri si 300 g faina. Se framanta bine, se intinde o foaie de grosimea unui deget.
Se pune aceasta foaie in tava unsa si se aseaza peste coca prunele bine stoarse. Deasupra prunelor se toarna urmatoarea compozitie : doua linguri smantana amestecata cu doua galbenusuri, 100 g zahar si spuma de la doua albusuri. Se coace la foc potrivit.
Se serveste taiata in bucati patrate sau dreptunghiulare.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu prune si blat crocant
Prajitura cu iaurt si piersici
Prajitura cu branza
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta