Prajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu esenta de vanilie s
Prajitura cu prune este desertul preferat al toamnei. Savuros si rapid de preparat. Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Se incorporeaza cate un ou, se stinge amoniacul cu suc de lamaie sau un strop de otet si se adauga la compozitie si la urma adauga faina. Se omogenizeaza bine amestecul apoi se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetatata cu hartie de copt.
Se curata prunele, se spala, se sterg, se taie in jumatae si se scot samburii.
Prunele se aseaza cu coaja in jos peste aluatul din tava. Se da totul la copt aproximativ 30 minute la foc potrivit, pana se rumeneste usor.
Dupa ce s-a racit, se taie prajitura in patrate si se serveste dupa ce a fost pudrata cu zahar vanilat.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post