Prajitura cu portocale zaharisite

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de st

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 10 dkg coaja de lamaie zaharisita
  • 10 dkg coaja de portocala zaharisita
  • 10 dkg caise deshidratate
  • 10 dkg cirese zaharisite
  • 10 dkg alune
  • 20 dkg margarina usoara
  • 15 dkg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Un varf de cutit de sare
  • Coaja unei portocale razuita
  • O lingurita de praf de ghimbir
  • 4 oua
  • 23 dkg faina
  • 2
  • 5 lingurite de praf de copt
  • 8 dkg fulgi de cocos
  • Pentru udat:
  • 1 dl suc de portocale
  • 2 linguri de lichior de portocale
  • Pentru glazura:
  • 25 dkg zahar pudra
  • 2-3 linguri de lichior de portocale
  • Pentru ornare:
  • Fructe zaharisite

Mod de preparare

Taiem marunt coaja de lamaie si portocala zaharisita, caisele deshidratate si ciresele zaharisite. Ungem complet cu unt o forma de tort in forma de stea (daca nu avem o astfel de forma si cea rotunda este buna, vom taia ulterior aluatul in forma de stea). Prei-ncalzim cuptorul la 180 de grade C. Frecam untul si incorporam pe rand zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala razuita, praful de ghimbir, ouale si sarea. Amestecam praful de copt cu faina si o adaugam la amestec. Apoi adaugam coaja de lamaie zaharisita, si cea de portocala, caisele deshidratate si ciresele zaharisite, alunele si fulgii de cocos. Turnam aluatul in forma de tort si il coacem o ora, la sfarsit, il mai lasam 5 minute in forma dupa care il rasturnam pe un gratar. Il lasam sa se raceasca complet. Pentru glazura frecam zaharul praf cu lichiorul si 3 linguri de apa. Cu aceasta masa groasa acoperim tortul si decoram cu fructele zaharisite si il lasam sa se usuce.
Alte retete recomandate

Rulada

Cornulete

Placinta cu dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide