Faina, untul, zaharul, migdalele macinate, ouale si scortisoara le framantam si le lasam doua ore la odihnit intr-un loc rece. Migdalele, zaharul, suc
Faina, untul, zaharul, migdalele macinate, ouale si scortisoara le framantam si le lasam doua ore la odihnit intr-un loc rece. Migdalele, zaharul, sucul de portocale, coaja de lamaie razuita si coaja de portocala zaharisita le amestecam si le lasam la copt. Intindem aluatul, il taiem in doua (la marimea tavii). Pozitionam o jumatate de aluat in tava si turnam umplutura, apoi pozitionam cealalta jumatate de aluat deasupra. Apasam putin prajitura, impungem cu furculita. O coacem 30 de minute la 180 de grade C. Glazuram cu 15 dkg de zahar amestecat cu 3 linguri de suc de portocale si presaram coaja de portocala taiata marunt deasupra. Dupa ce se usca o taiem in forma de patratele.
Alte retete de prajituri
Tort cu mere
Prajitura cu capsuni
Tort capsuni
Spuma capsuni
Costel s-a indragostit la Costinesti de "tigaia picanta" de la terasa Famagusta, asa ca azi am pus-o si eu in...
Tigaie picanta cu piept de pui