Prajitura cu portocale

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 7 oua
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • 70 g faina
  • 200 g zahar
  • zahar vanilat
  • Siropul: 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • zeama de portocale
  • rom
  • Crema: 300 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de zeama de portocale
  • rom

Mod de preparare

Blatul: Se bat albusurile tare, se adauga zaharul, galbenusurile si celelalte ingrediente


Crema: Se fierb pe aburi galbenusurile cu zeama de portocale si cu zaharul. Dupa ce s-a racit se adauga untul frecat,putina coaja rasa de potocala


Sirop: Se fierbe apa cu zaharul si cu zeama de portocala. Cand se raceste, se adauga rom


Blatul se insiropeaza, se pune crema deasupra si se presara nuca macinata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce