Prajitura cu piure din dovleac si aroma de anason

Pentru deserturi aromate de toamna! Dovleacul vedeta prajiturilor!!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • o lingurita de coaja rasa de lamaie
  • Crema:
  • 4 linguri de smantana,
  • piure de la un dovleac de 1 kg,
  • copt la cuptor
  • un plic de gelatina granule (10 g)
  • 200 g zahar pudra,
  • Decor:
  • o mana de cubulete de dovleac crud,
  • 150 ml vin alb
  • 150 ml vin Albusuri de ou
  • 2-3 stelute de anason,
  • un plic de Gelle Tort transparent

Mod de preparare

1.Se preapara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul,pana se intaresc.Se freaca un pic galbenusurile cu leiul apoi se incorporeaza in albusuri,se adauga si coaja rasa de lamaie si faina turnata in ploaie. Se coace blatul in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca. 20 min. la foc potrivit. Se scoate se desprinde de pe hartie apoi se taie in doua bucati egale.


2.Se prepara crema amestecand smantana bine cu zaharul pudra.Din miezul de dovleac copt in cuptor,se opreste cam o mana de cubulete restul se mixeaza pana obtinem un piure pufos care se incorporeaza in smantana.Se hidrateaza gelatina in apa rece apoi se topeste la bain marin si se toarna in fir subtire in crema.


3 Se aseaza prima jumatate de blat in tava mai mica apoi se toarna crema,se presara deasupra cubulete mici din miez de dovleaca copt in cuptor si se vine cu cealalta jumatate de blat,deasupra.Presam usor cu mana.


4.Se pune la fiert vinul cu zaharul,se adauga anasonul si se lasa sa dea in cateva clocote,sa se aromeze siropul.Se scot stelutele de anason si se fierb cubuletele de dovleac crud. Se lasa sa clocoteasca la foc domol cca.10 minute dupa care se strecoara siropul,se scurg bine cubuletele de dovleac.In sirop adaugam si Gelle-ul pe care l-am dizolvat cu un pic de apa.Se lasa sa clocoteasca usor apoi il turnam deasupra prajiturei,dupa ce am presarat intai cubuletele scurse de dovleac fiert.Se lasa la rece 2-3 ore apoi se taie [prajitura in forma dorita. Pentru o aroma mai puternica de anason,in loc de stelute putem presara un praf de anason macinat. Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors