Prajitura cu piscot

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 23 dkg zahar pudra
  • 23 dkg unt
  • 3 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 23 dkg faina
  • Pentru umplutura:
  • 40 dkg nuca mancinata
  • 23 dkg zahar
  • 1
  • 5 dl rom
  • putin lapte
  • daca este necesar
  • Pentru crema:
  • 6 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 40 dkg unt

Mod de preparare

Intai preparam piscotul. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, untul si praful de cacao, adaugam praful de copt, faina si albusurile batute spuma si coacem aluatul obtinut. Apoi preparam umplutura: amestecam nucile cu zaharul, romul si laptele, daca este necesar si intindem umplututra pe aluat. La sfarsit preparam crema. Topim la baie de abur ouale, zaharul pudra si praful de cacao pana obtinem un amestec gros. Dupa racire turnam crema peste prajitura.
Alte retete prajituri

Prajitura din foi cu miere

Clatite

Placinta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide