Prajitura cu piersici si frisca

Mai intai se spala bine piersicile bine si se desfac in doua. Se incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica de aragaz se intinde bine margarina pe toata su

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 6 oua
  • 6linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Mai aveti nevoie de: 1 kg piersici
  • 12 pachet margarina
  • 12 cana zahar
  • 300 ml frisca

Mod de preparare

Mai intai se spala bine piersicile bine si se desfac in doua. Se incalzeste cuptorul. Intr-o tava mica de aragaz se intinde bine margarina pe toata suprafata tavii cat si pe pereti. Se aseaza feliile de piersici una langa alta cu miezul in sus si se presoara zaharul pe toata suprafata lor. Se introduce la cuptor. Se lasa pana se inmoaie fructele. Intre timp se pregateste blatul, astfel: se bat bine albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile si faina in care s-a amestecat si praful de copt. Se toarna compozitia peste piersici si se lasa la cuptor pana se coace.

Pe un blat de lemn se rastoarna prajitura, dar sa ramana cu piersicile in sus ca sa pota sa se scurga siropul in prajitura. Dupa ce s-a racit complet se imbraca in frisca.
Se taie in forma de patrate si se poate servi la o ceasca de cafea buna.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide