Prajitura cu piersici sau caise este foarte simplu de facut. Va trebuie pe langa fructe, un pachet de margarina, oua, arome si faina.
Pentru aluatul de la prajitura cu piersici sau caise procedezi in felul urmator: amesteci margarina cu zaharul şi galbenusurile de oua, pana devin o crema. In mijlocul vasului cu faina, pui aceasta crema, amoniacul si praful de copt, stins cu zeama de la lamaie, apa minerala si coaja rasa. Framanti aluatul pana se desprinde dupa mana si-l lasi 10 minute sa se odihneasca. Speli caisele sau piersicile si le desfaci de samburi. Asezi aluatul in tava si peste el jumatatile de piersici sau caise, in aşa fel fiecare portie sa aiba fruct, dupa care introduci tava in cuptorul preincalzit. Primele 10 minute lasi focul mai iute, apoi il reduci. in acest timp albusurile le bati spuma.Cand a inceput sa se rumenrasca le rastorni in tava peste prajitura si coci in continuare cu cuptorul intredeschis.Cand s-a uscat bezeaua scoti tava din cuptor si o lasi sa se raceasca apoi o portionezi in asa fel sa aiba caisa sau piersica fiecare portie.
Prajitura cu piersici sau caise se poate servi si cu inghetata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post