Prajitura cu piersici

Framantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp fierbem budincile de vanilie cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 40 dkg faina
  • 20 dkg zahar pudra
  • 25 dkg margarina
  • 4 galbenusuri
  • Coaja si zeama de la o lamaie
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 6 dl lapte
  • 1 cutie mare smantana
  • 4 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 compot de piersici (taiate patratele)

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat si impartim aluatul obtinut in 2 parti, punem la rece jumatate de ora. Intre timp fierbem budincile de vanilie cu zaharul si laptele si le lasam sa se raceasca. Cand budincile devin caldute adaugam smantana si spuma batuta din albusuri si bucatile de piersici. Punem intr-o tava unsa si presarata cu faina o foaie intinsa, turnam crema si acoperim cu cealalta foaie, coacem. Lasam sa se raceasca in tava. Presaram cu zarah vanilat pudra.
Alte retete de prajitura

Prajitura cu mere

Prajitura cu piersici

Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu carne tocata si legume

aluaturi de casa

Tarta cu carne tocata si legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide