1. Aluatul Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie. Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe pere
1. Aluatul
Se pune faina, impreuna cu untul, zaharul, oul, priza de sare si coaja de lamaie.
Se framanta cu mana, pana se desprinde aluatul de pe peretele vasului.
Se formeaza o bila,si se da la frigider, pana pregatiti crema si perele.
2. Umplutura
Perele se curata, se taie pe jumatate,se scoate casuta cu samburi.
Le stropim cu zeama de lamaie, pentru a pastra o culoare frumoasa.
Punem zaharul valilat peste si amestecam.
3. Crema
Punem branza, martipanul taiat cubulete, smantana, zaharul si galbenusul intr-un vas si mixam(cel mai indicat e mixerul stick) pana devine un amestec omogen.
Scoatem aluatul din frigider,il intindem cu sucuitorul.(Acum ar fi timpul sa incalzim cuptorul la 200 g.C)
Apoi marcam marimea tavii/formei. Eu am folosit rotunda.tava se poate unge si tapeta sau folositi hirtie de copt.
Am taiat niste bucatele de aluat,ca la formarea peretelui sa nu fie prea gros in unele locuri. L-am lipit bine de pereti, apoi am taiat/nivelat putin marginea prajiturii.
Am pus perele.
Turnam crema peste pere si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 200g-timp de 35-40 minute (ca sa nu arunc aluatul taiat de pe margina,am facut o floricica).
Cand e coapta,o scoatem si o lasam vreo 10 minute in forma/tava.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu pere, super aromata a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Clatite cu pere caramelizate,
Chec cu pere si zahar caramel,
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post