Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati fain
Pentru foi, bateti albusurile spuma, adaugand treptat cate 1 lingura zahar si cateva picaturi de lamaie. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati faina, migdalele, zaharul vanilat, romul si putina coaja rasa de lamaie. Amestecati ingredientele prin rasturnare si coaceti din aceasta compozitie 3 foi pe spatele tavii de aragaz, unsa si tapetata.
Pentru crema, frecati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa, albicioasa, iar zaharul este in intregime dizolvat. Fierbeti laptele cu batonul de vanilie rupt in bucatele. Dupa ce a clocotit, luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l la racit. Cand laptele este numai caldut, strecurati-l si turnati-l in fir subtire peste compozitia de galbenusuri, amestecand mereu. Cand ati adaugat tot laptele, puneti vasul la bain-marie si fierbeti crema pana cand incepe sa se ingroase. Luati vasul si lasati crema la racit o jumatate de ora, apoi adaugati untul frecat bine inainte, cu o lingura de lemn, pentru a scoate apa si zerul din el. Puneti si macul si omogenizati ingredientele. Umpleti foile cu aceasta crema si ungeti prajitura deasupra si pe margine cu crema ramasa.
Taiati perele in felii, pe lungime, cu grosimea de 3mm. Fierbeti un sirop din zahar si 100 ml apa. Cand acesta incepe sa se ingroase, puneti feliile de pere in el si lasati-le la fiert 3 minute. Nu trebuie sa se inmoaie prea tare. Scoateti feliile pe o tava, una langa alta, nu suprapuse. Puneti tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute, pana cand perele insiropate se usuca. Cu aceste pere ornati prajitura peste crema de deasupra.
Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu capsuni
Pandispan cu visine
Prajitura cu mere si gris
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post