Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o nebunie această prăjitură! Blatul nisipos și crumble deasupra, s-au combinat perfect cu perele de la mijloc și crema de brânză.
Pregătim perele pentru Prăjitura cu pere și cremă de brânză
Le curățăm de coajă și semințe și le tăiem în felii grosiere.
Adăugăm zahărul peste ele și scorțișoara și le amestecăm bine, apoi le dăm la rece pentru 20-30 de minute, timp în care zahărul se topește și se formează sirop.
În funcție de cât sirop se formează, adăugăm amidon. Eu am adăugat 1 lingură mai cu vârf.
Pentru aluat, amestecăm făina cu zahărul și sarea și adăugăm untul topit, amestecând intens până la omogenizare.
Vom obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Pentru crema de brânză, amestecăm brânza cu zahărul și untul moale, adăugăm și esența, apoi încorporăm cele două ouă.
În funcție de consistența amestecului, adăugăm amidon, sau griș.
Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon, pentru că brânza mea a fost mai zemoasă, fiind brânză proaspătă de la țară.
Ungem tava cu puțin unt și presărăm puțină făină, apoi întindem în tavă 3/4 din aluat direct în tavă, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întindem perele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmăm aluatul oprit.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit în prealabil, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește bine prăjitura.
Lăsăm, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
O pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.
Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine