Prajitura cu orez

Orezul se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit. Se adauga coaja de lamaie, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, albusurile batute spuma cu puti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 200 gr orez
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100 gr stafide
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • unt
  • sare

Mod de preparare

Orezul se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit. Se adauga coaja de lamaie, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele. Se toarna apoi compozitia intr-o forma tapetata cu unt si se lasa la copt aproximativ 40 de minute.


Prajitura se serveste taiata cubulete.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Prajitura televizor Placinta cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide