Prajitura cu orez

Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr orez
  • 750 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

Orezul se spala si se lasa la fiert in apa, pana se umfla. Dupa aceea, se scurge si se pune din nou la fiert cu zaharul vanilat si laptele. Orezul se ia de pe foc, atunci cand a scazut laptele si se lasa la racit. Intre timp se bat ouale cu 150 gr zahar, intr-un castron. Se adauga peste oua orezul putin cate putin si se amesteca incet. Intr-un alt vas se pun 100 gr zahar pe foc mediu. Cand acesta incepe sa se coloreze si sa fiarba, se misca vasul pentru a se imbraca partile laterale cu zaharul ars. Se adauga orezul in vas si sepune la fiert pe baie de aburi la cuptor timp de 40 minute. Cand e gata, se lasa la racit si abia apoi se rastoarna orezul din vas.


Se serveste rece.

Alte retete:

Galuste cu prune

Chec pufos

Budinca de orez cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide