Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma si prafuld e copt, stins in putin otet. Se am
Se freaca untul spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, albusurile batute spuma si prafuld e copt, stins in putin otet. Se amesteca, apoi se adauga nucile macinate si curmalele tocate foarte marunt si la final faina, in ploaie. Se omogenizeaza bine amestecul, se adauga vanilia si 3 linguri de coniac. Se tapetateaza cu unt si faina o tava si se rastoarna compozitia in tava. Se lasa la copt, in cuptorul incins, in primele 5 minute la foc mare, apoi la foc potrivit. Se scoate tava din cuptor, dupa 45 de mi ute si se taie felii, dupa ce s-a racit.
Se serveste stropita cu zeama de portocala sau ornata cu frisca.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tiramisu original
Prajitura nuci umplute
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post