Prajitura cu nuci si crema de caise

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se a

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 6 albusuri
  • 200 gr. zahar
  • 60 gr. nuca macinata
  • 30 samburi de caise sau migdale macinati
  • Pentru crema: 150 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri gem de caise
  • Pentru glazura:150gr. ciocolata de menaj
  • 50gr. unt

Mod de preparare

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu zaharul, pana se topeste tot zaharul si se intareste spuma. Se adauga faina, nuca si samburii macinati, se amesteca usor, de jos in sus. Se imparte in trei si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc foile pe rand, in cuptorul incins, aproximativ 20 minute pentru fiecare.

Pentru crema, se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele si se pun pe la fiert in bain-marie. Se bat pana se topeste tot zaharul si se obtine o crema legata. Se amesteca cu gemul de caise si se lasa sa se raceasca. Se adauga untul frecat spuma.

Se monteaza prajitura si se glaseaza cu ciocolata. Se pastreaza la rece 3-4 ore, apoi se taie bucati, gen napolitana.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors