Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele si zaharul, amestecandu-se
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un vas, in baie de aburi, impreuna cu laptele. Se adauga untul taiat bucatele si zaharul, amestecandu-se cu o lingura de lemn, sa se topeasca zaharul si ciocolata. Se adauga miezul de nuca macinat si se da la racit. Se incorporeaza esenta de rom, scortisoara si ouale intregi. La sfarsit se adauga faina, in ploaie, omogenizandu-se.
Se unge o tava cu unt si se toarna aluatul. Se coace la foc moderat. Cand este gata se stinge focul si se lasa sa se raceasca in cuptorul deschis. Se taie in romburi si se presara deasupra miez de nuca macinat.
Alte prajituri recomandate
Prajitura cu prune
Prajitura cu visine
Tiramisu
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala