Prajitura cu nuci

Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru primul:
  • 380g faina
  • 250g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1/2 lg bicarbonat
  • Pentru blatul doi:
  • 250g faina
  • 125g zahar
  • 125g nuci macinate
  • 250g unt
  • Umplutura:
  • 400g gem de fructe acrisoare
  • 3 linguri nuci macinate
  • Glazura
  • 2 albusuri
  • 150g zahar
  • 1 lg nuci macinate

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru primul blat pana obtinem un aluat fraged si omogen. Il punem la frigider pentru 30 de minute, apoi intindem o foaie in tava unsa si tapetata si coaceti-l la foc potrivit.

Si pentru al doilea aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit. Coaceti blatul al doilea intr-o tava egala ca marime cu prima.

Ungeti primul blat cu un amestec obtinut din gem si nuci. Deasupra puneti al doilea blat. Peste acesta intindeti glazura pe care o obtineti asa: se bat albusurile spuma cu zaharul si adaugam la sfarsit nucile macinate.

Punem la cuptor pentru 10-15 minute, pana se intareste putinsi se coloreaza in galbui.
Taiem prajitura abia dupa ce s-a racit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuci si stafide

E perfect langa o cana cu lapte sau servit dimineata langa cafeluta preferata! Ca la bucatarasi acasa

Chec cu nuci si stafide
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide