Prajitura cu nuci

Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile pe rand. Se amesteca bine si se adauga un praf de copt, stins cu zeama de la o jumatate de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr margarina
  • 300 gr zahar farin
  • 200 gr nuci macinate
  • 4 oua
  • 400 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 jumatate lamaie
  • vanilie
  • 200 gr zahar tos

Mod de preparare

Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul, galbenusurile pe rand. Se amesteca bine si se adauga un praf de copt, stins cu zeama de la o jumatate de lamaie. Se adauga faina in ploaie si coaja rasa de lamaie. Aluatul obtinut, trebuie se fie mai lichid si se va turna intr-o tava tapetata. Se lasa apoi la copt. Se pregateste o glazura din 4 albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate si zaharul. Glazura se toarna peste aluatul intarit, se intinde bine si se lasa din nou la cuptor, la copt. Se scoate dupa o jumatate de ora si se raceste.
Prajitura se serveste taiata in diferite forme geometrice.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce

Amandine cu crema de ciocolata

Gogosi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide