Prajitura cu nuci

Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 galbenusuri de ou
  • 6 albusuri de ou
  • 1 lingura de miere
  • 5 dg de unt
  • 20dg nuci
  • 20 dg zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile de ou, mierea, praful de sare si untul. Se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat omogen, iar apoi se intinde foarte subtire. Se intinde bine intr-o tava tapetata cu unt si faina astfel incat aluatul sa ajunga si pe lateralul tavei. Apoi albusurile se amesteca cu zaharul la care sa adauga bucatile de nuci curatate cu atentie. Inainte sa se amestece nucile trebuiesc analizate bine pentru a nu ajunge si coji in prajitura. Aceasta compozitie se pune pe foc mic si se amesteca pana primeste o culoare aurie. In final acest amestec se intinde peste aluatul din tava, se pune la cuptor si se coace timp de aproximativ 15 minute. Din ingredrientele sus mentionate se obtin aproximativ 16 prajituri.
Alte crema prajituri

Crema ciocolata

Crema de vanilie

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide