Prajitura cu nuca si glazura de scortisoara

Zaharul se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga oul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza rand pe rand faina si laptele si se toar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • 150 gr faina
  • lapte
  • sare
  • Pentru glazura de scortisoara:
  • 50 gr nuca
  • 50 gr zahar brun
  • 50 gr nuca de cocos
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 15 gr unt

Mod de preparare

Zaharul se mixeaza impreuna cu untul, apoi se adauga oul si se amesteca pana la omogenizare. Se incorporeaza rand pe rand faina si laptele si se toarna compozitia intr-un vas tapetat. Separat se pregateste glazura. Se amesteca pe baie de aburi nuca, imperuna cu nuca de cocos, zaharul brun, faina, scortioasa si untul. Se toarna glazura astfel formata peste compozitia din vas si se da la cuptor. Se coace aproimativ 30 de minute, la foc potrivit.


Se lasa prajitura la racit, timp 5 minute, apoi se serveste de pe un platou.

Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa Prajitura snikers Tiramisu

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide