Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Blat:se bate albusul spuma ,se adauga zaharul ,se bate in continuare, apoi se adauga galbenusurile,faina,esenta si nuca.se unge tava cu margarina si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 150 g nuci pisate
  • Pentru crema:1/2 l lapte
  • 6 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 300g unt
  • 200 grame nuci pisate

Mod de preparare

Blat:se bate albusul spuma ,se adauga zaharul ,se bate in continuare, apoi se adauga galbenusurile,faina,esenta si nuca.se unge tava cu margarina si se tapeteaza cu faina,se da la cuptor,dupa ce se raceste se taie in trei fasii de aceeeasi latime.se face crema de vanilie.la care se adauga nuca.se unge prima foaie cu crema se aseaza cealalta foaie se unge si a treia deasupra se mai pune un strat subtire de crema apoi se pune frisca peste care se presara nuca macinata.
se serveste rece.

este delicioasa si arata extrem de bine.

pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide