Prajitura cu nuca si crema de cafea

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri de apa
  • 1 varf de cutit de amoniac
  • 200 gr faina
  • 30 gr nuca sau alune
  • sare
  • Pentru crema:
  • 140 gr zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1 lingura de cafea naturala
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingura de cacao
  • unt

Mod de preparare

Se freaca bine cu zaharul galbenusurile, iar albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu amoniacul, faina si nuca macinata. Din aluatul obtinut se coc trei foi. Se unge fiecare foaie cu crema, preparata din untul frecat spuma cu zaharul si galbenusurile si amestecat cu nucile si cafeaua. Pentru glazura se pun la fiert apa cu zaharul si cacaua, iar dupa ce se dizolva zaharul, se adauga unt cat o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra prajiturii.


Se serveste prajitura dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura televizor Prajitura snikers Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide