Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, preparand
Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca.
Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti, preparand trei foi, astfel : 3 albusuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand se tin bine de tel se adauga 100 gr de nuca macinata amestecand usor. Compozitia obtinuta se intinde pe dosul unei tavi tapetate cu ulei si faina. Se da la cuptor pentru 15 - 20 minute. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Intre timp se prepara crema: galbenusurile se pun intr-un vas pe bain-marie impreuna cu zaharul, si se amesteca pana obtineti o compozitie cremoasa. Se adauga cafeaua ness si continuati amestecarea inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema la racit . Separat frecati untul spuma apoi il adaugati in crema de galbenusuri si cafea.
Peste prima foaie puneti jumatate din crema, puneti foaia a doua, apoi restul de crema, nivelati si puneti foaia a treia. Presati usor pentru a se repartiza uniform crema.
Deasupra prajiturii puneti glazura de ciocolata Dr. Otker, preparata la rece.
Se lasa prajitura la rece 2 - 3 ore apoi se taie in dreptunghiuri mici sau cum doriti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post