Prajitura cu nuca si ciocolata

Fa un aluat din faina, 60 g de zahar, nuca macinata, 1 ou si unt, intinde aluatul de o grosime de 1 cm si coace-l intr-o tava potrivita. Cand este g

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 60 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 180 g unt
  • 6 albusuri
  • 200 g nuca tocata
  • 50 g ciocolata rasa
  • gem

Mod de preparare

Fa un aluat din faina, 60 g de zahar, nuca macinata, 1 ou si unt, intinde aluatul de o grosime de 1 cm si coace-l intr-o tava potrivita. Cand este gata unge cu un strat subtire de gem la alegere. Fierbe sub abur 6 albusuri, nuca tocata, zaharul ramas si ciocolata pana devine destul de groasa. Crema formata se va folosi pentru a unge prajitura.

Se poate adauga din nou in cuptor pana se formeaza o crusta.


Serveste prajitura taiata cuburi.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Chec pufos

Dulceata de gutui

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala