Prajitura cu nuca si ciocolata

Prepari asa: Se freaca untul cu zaharul. Apoi adaugi nuca, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie:
  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 albusuri
  • 200 g nuci macinate
  • 200 g faina
  • Pentru glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 ciocolata

Mod de preparare

Prepari asa:

Se freaca untul cu zaharul.

Apoi adaugi nuca, faina, cacaua si albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este aproape gata, scoti tava din cuptor si torni galbenusurile frecate cu zahar.

Dai din nou la cuptor si lasi pana se intareste glazura, apoi scoti si razi ciocolata deasupra, in glazura de galbenus poti pune si cacao.
Alte retete recomandate:

Crema de alune si frisca

Crema de unt

Prajitura negresa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide