Prajitura cu nuca si budinca

Pregatim blatul asa: Batem albusurile cu apa si zahar pana devin spuma tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt iar la sfarsit nuca si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 1 praf de copt
  • 12 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf de nuca prajita macinata
  • 9 linguri faina
  • Pentru crema
  • 2 pachete budinca de ciocolata
  • 800 ml lapte
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Pregatim blatul asa:

Batem albusurile cu apa si zahar pana devin spuma tare.

Adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt iar la sfarsit nuca si faina.

Coacem prajitura la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Pregatim crema

Fierbem laptele, adaugam zaharul si pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic. Peste blatul racit punem crema.

Cand s-a racit crema decoram cu frisca batuta tare.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide