Prajitura cu nuca pentru ceai

Faina se framanta cu untul moale,apoi se adauga celelalte ingrediente precum si nuca taiata. Se framanta aluatul binr ci se ruleaza apoi in forma de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca sau migdale
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 5 gr drojdie uscata

Mod de preparare

Faina se framanta cu untul moale,apoi se adauga celelalte ingrediente precum si nuca taiata. Se framanta aluatul binr ci se ruleaza apoi in forma de carnat. Se unge o forma cu unt, se asa ruloul si se unge cu un ou batut deasupra. Se fac dungi cu furculita in prajitura, dupa care se pune in cuptor, la copt.


Se serveste, dupa ce s-a racit, la ceai.

Alte retete:

Tiramisu

Papanasi fierti

Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...

Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide