Prajitura cu nuca de cocos si crema de ou

Pentru prajitura cu nuca de cocos si crema de oua va trebuie, margarina, zahar, praf de copt, smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g margarina
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 3-4 linguri de smantana
  • 250 g faina
  • 250 g zahar
  • 200 g nuca de cocos:
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Pentru prajitura cu nuca de cocos si crema de ou se face un aluat obisnuit, apoi se fac doua foi. Se intinde o foaie peste care se pune compozitia in tava, tapetata cu faina, la copt, dupa care se adauga o crema facuta din sase albusuri si unul ramas de la foaie, care se bat spuma cu 250 g zahar si se adauga 200 g nuca de cocos. Se aseaza cea de-a doua foaie deasupra si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, apoi se adauga deasupra o crema facuta astfel: se bat pe aburi sase galbenusuri cu sase linguri de zahar, iar dupa ce s-a racit, se adauga 200 g unt frecat spuma. Se unge prajitura deasupra cu crema de ou, apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata calduta.


Prajitura cu nuca de cocos si crema de ou se taie dupa 3-4 ore si se serveste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide