Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5
Amestecati cu mixerul uleiul si zaharul. Adaugati galbenusurile, coniacul si continuati sa amestecati pt inca 5 minute.
Într-un alt bol amestecati pesmetul, miezul de nuca, o lingura de gris, praful de copt, coaja de portocala, scortisoara si praful de cuisoare.
Adaugati apoi albusurile batute spuma si amestecati pana la omogenizare. Adaugati apoi compozitia intr-o tava de 30 cm care a fost unsa cu unt si apoi tapetata cu o lingura de gris.
Bagati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si tineti-o pentru 40 minute dupa care o scoateti si-o lasati la racit.
Pentru sirop puneti la fiert zaharul si apa si fierbeti pina cand acesta se ingroasa putintel (sa zic 15-20 minute). Aproape de final adaugati zeama de lamaie si lasati sa mai dea intr-un clocot.
Turnati siropul fierbinte peste prajitura racita si taiata si lasati sa absoarba tot lichidul. Este indicat a se astepta cel putin 6 ore pana la servire.
Pofta buna!
Reteta prajitura cu nuca a fost propusa de phllory pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Prajitura cu nuca,
Melcisori cu nuca (de post),
Tort cu nuca
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post