Prajitura cu nuca

Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat, iar apoi se adauga pe rand cate un galbenus,. Se freaca bine, in continuare, iar dupa o ora se adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 250 gr faina
  • 250 gr nuca
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat, iar apoi se adauga pe rand cate un galbenus,. Se freaca bine, in continuare, iar dupa o ora se adauga faina in ploaie. Se adauga si albusurile spuma. Separat, se unge o tava cu unt, se presara cu faina, iar apoi se intinde compozitia pe tava. Deasupra se presara nuca maruntita. Se baga tava in cuptorul cald, la copt.


Dupa ce s-a racit, se taie cu ajutorul unui paharel in forma de semiluna si se serveste prajitura pudrata cu zahar.

Alte retete:

Tiramisu Chec pufos Prajitura cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Duo Chocolat

Iubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...

Prajitura Duo Chocolat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide