Prajitura cu nuca

Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat albusurile cu zahar, se pun ga

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 galbenusuri
  • 5 albuse
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • praf de copt
  • Crema: 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 pachete zahar vanilat
  • 150 g zahar pudra

Mod de preparare

Tava de prajitura se unge cu putin unt si se tapeteaza cu 2 pumni de nuci tocate dar nu prea marunt. Pentru blat se bat albusurile cu zahar, se pun galbenusurile, cacao, faina si praful de copt. Se toarna peste nuci si se pune la copt 40 min.

Pentru crema se freaca untul cu cele 2 galbenusuri crude si zaharul pina rezulta o crema spumoasa. Prajitura coapta se lasa la racit si se intoarce cu partea cu nucile in sus. Peste aceasta se toarna crema si se da la rece.
Se poate orna cu ciocolata rasa inainte de servire

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salam de biscuiti reteta

Salam de biscuiti reteta M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am...

Salam de biscuiti reteta
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide