Prajitura cu napolitana si glazura de cacao

Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o f

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi de napolitana
  • Pentru aluat:
  • 22 dkg faina
  • 8 dkg margarina
  • 1 ou
  • 12 dkg zahar pudra
  • ½ plic praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • Crema:
  • 6 dl lapte
  • 6 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 25 dkg margarina
  • 25 dkg zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura:
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar pudra
  • Apa fierbinte
  • O bucata de unt

Mod de preparare

Framantam ingredientele pentru aluat, formam rulouri de lungimea foilor de napolitana si le coacem. Fierbem laptele, faina si galbenusurile. Ungem o foaie de napolitana cu crema, pozitionam rulouri pe ea, adaugam crema, apoi pozitionam rulouri mai mici, crema si din nou rulouri si mai mici (tot mai mici pentru a obtine un triunghi). Pozitionam celalalte foi pe cele 2 margini si le ungem cu crema. Glazura: amestecam cacao cu zaharul pudra, untul si apa fierbinte. Lasam la uscat cel putin o zi.
O prajitura buna de tot!

Alte retete recomandate:

prajitura cu visine

Dulceata de visine

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Tort diplomat

Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors