Prajitura cu morcovi si nuci - un desert clasic, umed și pufoas, cu aroma dulce a morcovilor proaspeți și crocanta nucilor. Savurează-o la orice ocazie!
Pregatim o tava de 20x35 cm pe care punem hartie cerata si pornim cuptorul la 180 grade sa se incalzeasca. Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu putina sare si zaharul pana se topeste zaharul si isi schimba culoarea spuma, devine mai alba . Adaugam rand pe rand restul ingredientelor : nuca macinata,5 linguri faina , 3 linguri amidon , apa , scortisoara , ghimbirul , morcovul , coaja de lamaie,praful de copt si bicarbonatul , amestecand dupa fiecare. Omogenizam bine de tot . Turnam compozitia in tava si nivelam .
Deasupra presaram uniform o mana de nuca taiata grosier . Ciresele le scurgem de suc si deasupra lor punem o lingura de faina . Le scuturam putin si le asezam uniform in compozitia din tava . Cel mai simplu este sa folosit un strecurator mai mare .
Dam tava la cuptorul preincalzit, dupa cum spuneam la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea inainte de a opri focul . Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Noi am servit cu inghetata. Spor la gatit!
Va las aici cateva retete asemanatoare: https://www.culinar.ro/retete/culinare/retete-de-pasti/prajitura-cu-morcovi-nuci-si-afine
https://www.culinar.ro/retete/culinare/dulciuri/prajituri/prajitura-aromata-cu-morcovi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post