Prajitura cu morcovi si ciocolata

1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie. 2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul de pe foc, se adauga in el

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g morcovi rasi
  • 50 g nuci zdrobite
  • 2 linguri ulei
  • 350 g crema mascarpone sau crema de branza
  • 175 g zahar tos
  • 175 g ciocolata menaj

Mod de preparare

1. Se bat ouale si zaharul praf intr-un castron pus la bain-marie.

2. Cand amestecul incepe sa se ingroase, se ia castronul de pe foc, se adauga in el faina cernuta amestecata cu cacao.

3. Apoi in aceasta compozitie se adauga treptat morcovii, uleiul si nucile.

4. Se coace la foc potrivit un blat intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, de diametrul de 22 cm. Apoi se lasa blatul la racit.

5. Se amesteca crema mascarpone cu zaharul tos si cu ciocolata topita.

6. Se taie blatul in doua si se umple foile cu crema de ciocolata.

7. Se pune crema si deasupra prajiturii.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors