Da, morcovii se folosesc si la prajitura, iar rezultatul acestei retete culinare este unul delicios. Prajitura cu morcovi se prepara foarte usor si este delicioasa.
Se amesteca zaharul cu ouale si uleiul, poi morcovul ras fin, stafidele si coaja de portocala. Faina se amesteca cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si nucoara si se adauga peste compozitia lichida. Ar trebui sa iasa o compozitie moale, foarte usor fluida. Se pune la copt intr-o tavita patrata cu latura de 18 cm. Se coace cam 30-40 de minute la 180 de grade pana e ferma la atingere . Se lasa 5 minute la racit in tava, apoi o rasturnati cu fundu-n sus pe un grilaj.
Pentru glazura amestecati zaharul pudra cu zeama de portocala sau de lamaie pana devine o pasta lucioasa, apoi faceti dare cu lingura peste prajitura.
Pofta buna! Reteta Prajitura cu morcovi (carrot cake) a fost propusa de mireloasa pe forum culinar.ro
Dacă tot e sezonul lor, al murelor, vă invit să încercați un cheesecake delicios.
Desert cheesecake cu ciocolata si mureIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.