Prajitura cu morcov si ananas este o prajitura cu o combinatie inedita si un gust pe masura. Pana si cei mai sceptici vor fi uimiti sa afle ca au mancat o prajitura care contine o leguma, dar cu siguranta vor cere inca o bucata sau, de ce nu, chiar reteta.
1. Dati morcovii pe razatoarea fina; scurgeti ananasul- eu las putin suc, nu-l scurg tare.
2. Intr-un castron cerneti faina, amoniacul, praful de copt, sarea, allspice si scortisoara. Nu le cern mereu, dar atunci trebuie sa fiti atenti sa nu fie bulgarasi mici si sa nu se omogenizeze bine in compozitie.
3. Adaugati zaharul si uleiul si amestecati pana devine cremos. Adaugati ouale.
4. Adaugati morcovul, ananasul, nucile si stafidele si amestecati.
5. Turnati compozitia intr-un vas uns cu unt si coaceti la 180 grade Celsius cam 30-40 minute, pana cand e bronzata si scobitoarea iese curata.
Prajitura cu ananas si morcov se lasa sa se raceasca bine inainte de a fi taiata si se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura.
Reteta de prajitura cu morcov si ananas a fost propusa pe forumul Culinar.ro de gabi gabi 33372.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa