Prajitura cu miere si crema de vanilie

Smantana se amesteca impreuna cu mierea, zaharul, oul si untul. Se pun pe baie de abur si se amesteca bine timp de 5 minute, dupa care se adauga fain

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 linguri de smantana
  • 2 linguri de miere de albine
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 300 gr unt
  • 450 gr faina
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • Pentru crema:
  • 300 gr lapte
  • 1 jumatate baton vanilie
  • 2 linguri gris
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar tos
  • zahar pudra
  • marmelada

Mod de preparare

Smantana se amesteca impreuna cu mierea, zaharul, oul si untul. Se pun pe baie de abur si se amesteca bine timp de 5 minute, dupa care se adauga faina si bicarbonatul. Se pregatesc 4 foi, care se coc pe fundul unei tavi. Se prepara crema intre timp. Se fierbe laptele cu vanilia si grisul si se lasa la racit. Se freaca untul cu zaharul tos si se amesteca bine cu grisul racit. Pe foaia din mijloc se pune marmelada, iar pe foaia de jos si cea de sus crema de vanilie. Prajitura se lasa in frigider cateva ore.


Prajitura se serveste taiata cuburi si pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Prajitura snikers Ciocolata de casa Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors