Prajitura cu miere si crema caramel este o prajitura fina, pufoasa si delicioasa si se poate prepara foarte usor in casa, fiind un dulce ideal pentru week-end-urile in familie.
Mod de preparare:
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul, se adauga apoi oul, mierea de albine, bicarbonatul stins cu lapte, cacaoa si la sfarsit faina cernuta. Se framanta pana se obtine o compozitie omogena. Se impartealuatul in 4 parti egale si se coc 4 foi pe fundul unei tavi de 20/30 cm. (eu intiund foile direct pe tava unsa cu unt si tapetatat cu faina). Se coc la foc potrivit cam 15 minute.
Pentru crema:
Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se obtine un sirop. Separat se amesteca laptele cu faina sa nu faca cocoloase si se adauga la sirop, lasand pe foc sa fiarba inca 2 -3 minute amestecand continuu.
Dupa ce a fiert crema se lasa putin la racit dupa care se incorporeaza untul cate putin. Ca sa nu se taie crema se foloseste unt cu 80% grasime. Dupa ce s-au racit foile si crema, se pune cate o foaie pe o planseta, se unge cu crema , se acopera cu alta foaie apoi cu crema si tot asa pana se termina foile. La final se pune o greutate pe prajitura si se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.
Prajitura cu miere si crema de caramel se serveste cu zahar pudra pe deasupra sau cu glazura de ciocolata facuta in casa.
Reteta de prajitura cu miere si crema de caramel a fost propusa pe forumul Culinar.ro de beatricecristian.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post