Prajitura cu miere de albine

Foile: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la race, de seara pina dimineata. A doua zi se imparte in trei si se coc trei f

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile: 300 gr. faina
  • 120 gr. zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat; Crema: 250 ml. smintina
  • 750 gr. nuci macinate
  • 250 gr. zahar pudra
  • 50 gr. zahar vanilat
  • 50 ml. esenta de rom

Mod de preparare

Foile: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la race, de seara pina dimineata. A doua zi se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii.
Crema: Se pun ingredientele la fiert.Se amesteca bine,ca sa nu se prinda de fundul vasului.Se fierbe 15 min.si apoi se lasa sa se raceasca.Se adauga esenta de rom cind este aproape rece crema. Se umplu foile cu aceasta crema si se pune prajitura in frigider pina a doua zi. Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar vanilat.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala