Prajitura cu mere si zmeura

Prajitura cu mere si zmeura se serveste dimineata la cafea sau ca desert. Este delicioasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 linguri de unt
  • 2 cesti de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • 1/2 ceasca de zahar pudra
  • 4 cesti de mere curatate
  • taiate cubulete
  • o ceasca de stafide
  • o ceasca de zmeura
  • 2 oua batute bine
  • o ceasca de vin spumant alb

Mod de preparare

Pentru prajitura cu mere si zmeura se unge o tava cu putin unt, peste care se pune pergament. Se amesteca intr-un vas faina, praful de copt si untul pana se face compozitia ca faramiturile de paine, apoi se adauga zaharul, merele si stafidele. Se toarna ceasca de vin, ouale batute si la urma zmeura, apoi se amesteca usor, ca sa nu se striveasca zmeura. Se toarna compozitia in tava si se da la copt, la temperatura de 190 de grade; se lasa pana cand prajitura devine aurie. Se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar.


Prajitura cu mere si zmeura se serveste dimineata la cafea sau ca desert.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Paine de casa

M-am inspirat din reteta Motanului

Paine de casa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala