Bun si rafinat, un desert de toamna!
Untul sau margarina moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga cate un ou (se adauga urmatorul, numai dupa ce a fost incorporat cel dinainte), se adauga si esenta,apoi faina amestecata cu cacaua, scortisoara si praful de copt si la urma merele curatate de coaja si date prin razatoarea mica.
Se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu hartie de copt,apoi se intinde uniform aluatul. Deasupra se presara pe toata suprafatastafidele inmuiate in apa rece cateva ore inainte de a prepara prajitura. Se da la copt, in cuptorul preincalzit, 20 minute, la foc potrivit. Se lasa prajitura sa se raceasca, apoi se taie in ce forma dorim si o glazuram cu ciocolata topita la bain -marie.Se mai lasa la rece o ora, sa se intareasca glazura.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce