Prajitura cu mere si sirop de scortisoara se prepara incredibil de usor. Este delicioasa, iar siropul de scortisoara este facut pentru aceasta reteta. In plus poti folosi felii de paine care incep sa se usuce.
1. Taiati coaja feliilor de toast. Prajiti-le usor, de preferat in prajitor.
2. Tapetati forma de chec cu hartie. Puneti feliile mai intai pe peretii tavii, apoi pe fundul ei.
3. Curatati merele de coaja, scoateti semintele si taiati marul marunt. Turnati peste ele sucul de lamaie.
4. Caliti intr-o tigaie merele si 2 linguri de zahar. Lasati-le sa se raceasca. Puneti-le la scurs intr-o sita.
5. Amestecati ouale, frisca, laptele si 2 linguri de zahar. Eu le-am bagat pe toate in shaker.
6. Spalati menta, scurgeti-o si pastrati cateva frunze pentru decor. Restul taiati-le si raspanditi-le impreuna cu merele in tava (eu am turnat doar merele deasupra).
7. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Puneti o plansa mai lunga ( pe care o folositi la prelucrarea aluatului) eu am pus un fund de lemn, peste forma, pentru ca feliile sa se imbibe cu amestecul de frisca si mere fara sa se deplaseze.
8. Dupa circa o ora indepartati placa si lasati prajitura pentru o ora la cuptorul deja incins.
9. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati timp de 60 de minute sa se raceasca. Puneti apoi prajitura la frigider, iar inainte de a o servi, scoateti-o pe un platou si indepartati hartia.
10. Bateti frisca si decorati cu ea prajitura, adica umpleti golul ala dintre felii.
11. Ornati-o cu frunzele de menta.
12. Ingrediente sos de scortisoara le puneti la fiert, amestecand intr-una, laptele, Sherry-ul, scortisoara si zaharul.
13. Lasati sosul sa se raceasca, apoi serviti-l alaturi de prajitura.
Reteta Prajitura cu mere si sirop de scortisoara a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Serviti felii din prajitura cu mere alaturi de sosul de scortisoara racit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post