Prajitura cu mere si sirop de scortisoara

Prajitura cu mere si sirop de scortisoara se prepara incredibil de usor. Este delicioasa, iar siropul de scortisoara este facut pentru aceasta reteta. In plus poti folosi felii de paine care incep sa se usuce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 12 felii toast
  •  
  • Umplutura:
  • 500 g. mere
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 500 ml. frisca
  • 200 ml. lapte
  • 1/2 legatura menta (eu nu am pus deloc).
  •  
  • Pentru ornat:
  • 100 ml. frisca
  • Pentru sos:
  • 250 ml. lapte
  • 6 linguri Sherry
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar.
  • In afara de aceasta: forma de chec de circa 25 cm lungime
  • hartie cerata
  • o scandura de lucru.

Mod de preparare

1. Taiati coaja feliilor de toast. Prajiti-le usor, de preferat in prajitor.

2. Tapetati forma de chec cu hartie. Puneti feliile mai intai pe peretii tavii, apoi pe fundul ei.

3. Curatati merele de coaja, scoateti semintele si taiati marul marunt. Turnati peste ele sucul de lamaie.

4. Caliti intr-o tigaie merele si 2 linguri de zahar. Lasati-le sa se raceasca. Puneti-le la scurs intr-o sita.

5. Amestecati ouale, frisca, laptele si 2 linguri de zahar. Eu le-am bagat pe toate in shaker.

6. Spalati menta, scurgeti-o si pastrati cateva frunze pentru decor. Restul taiati-le si raspanditi-le impreuna cu merele in tava (eu am turnat doar merele deasupra).

7. Incingeti cuptorul la 175 grade C. Puneti o plansa mai lunga ( pe care o folositi la prelucrarea aluatului) eu am pus un fund de lemn, peste forma, pentru ca feliile sa se imbibe cu amestecul de frisca si mere fara sa se deplaseze.

8. Dupa circa o ora indepartati placa si lasati prajitura pentru o ora la cuptorul deja incins.

9. Dupa ce o scoateti din cuptor o lasati timp de 60 de minute sa se raceasca. Puneti apoi prajitura la frigider, iar inainte de a o servi, scoateti-o pe un platou si indepartati hartia.

10. Bateti frisca si decorati cu ea prajitura, adica umpleti golul ala dintre felii.

11. Ornati-o cu frunzele de menta.

12. Ingrediente sos de scortisoara le puneti la fiert, amestecand intr-una, laptele, Sherry-ul, scortisoara si zaharul.

13. Lasati sosul sa se raceasca, apoi serviti-l alaturi de prajitura.

Reteta Prajitura cu mere si sirop de scortisoara a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Serviti felii din prajitura cu mere alaturi de sosul de scortisoara racit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Păstrăv umplut cu capere la cuptor

Astăzi vă prezint o reţetă în care vedeta este peştele, mai bine zis păstrăvul! E o reţetă perfectă pentru vară,...

Păstrăv umplut cu capere la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide