Prajitura cu mere si scortisoara

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune putina sare, praful de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 9 linguri de ulei
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de lapte dulce
  • 9 linguri de faina
  • sare
  • 1 jumatate lamaie
  • praf de copt
  • vanilie
  • 3 oua
  • 1 kg mere
  • scortisoara

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu uleiul, apoi se adauga zaharul, cate o lingura de faina si una de lapte. Se pune putina sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si restul de faina. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se lasa sa stea la rece cu putina scortisoara. Se toarna compozitia de aluat intr-o tava tapetata cu faina si se adauga peste merele. Se coace prajitura la foc mediu aproximativ 45 de minute.


Se serveste pudrata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Prajitura televizor Placinta cu mere

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide