Prajitura cu mere si gutui este o prajitura clasica, aromata cu parfum de toamna. Este si foarte sanatoasa, si se prepara incredibil de usor.
Am curatat gutuia, am taiat-o feliute si am pus-o la inmuiat 20 min cu apa cu fructoza si 20g de unt topit. Am curatat merele de coaja si le-am taiat feliute.
Am tapetat o tava de yena cu unt peste care am presarat o lingura si jumatate de fructoza, apoi am acoperit tot fundul tavii cu mere si gutuie. Am dat tava la cuptor cam 10 minute pana s-au rumenit fructele. Intre timp am pregatit pandispanul: am separat ouale si am batut albusurile bat, am amestecat galbenusurile cu jumatatea de lingura de fructoza ramasa si cu uleiul pana s-au omogenizat. Am tunat in ploaie faina, taratele, praful de copt si galbenusurile peste albusurile batute spuma. Dupa ce erau rumetite putin fructele am turnat pandispanul deasupra. Am lasat la cuptor 30 min la 180 grade si am intors tava.
Prajiura cu mere si gutui se poate servi cu zahar pudra, frisca, ciocolata topita sau rasa
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post