Prajitura cu mere si glazura de brinza

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa alua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g amidon(Mondamin)100g faina
  • 1ou
  • 50g zahar
  • 75 g.margarina
  • Pentru umplutura:750g mere acrisoare
  • 2 galbenusuri
  • 250g.brinza moale de vaca
  • 75g.zahar
  • 20g.amidon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiie
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa aluatul la rece pentru 30 min. Merele se curata,se taie in patru si se scoate casuta cu simburi apoi se taie felii. Se ia trei sferturi din aluat si se intinde pe o suprafata presarata cu faina,un cerc cit fundul formei de copt.Din restul de aluat se intinde o fisie cu care se imbraca peretii tavii(aceasta sa fie de circa 24 cm diametru).Deasupra aluatului se asaza feliile de mere.pentru glazura se amesteca brinza (Quark) cu galbenusurile,amidonul,zaharul,coaja si zeama de lamiie si la asfirsit cu albusurile batute spuma.Se toarna peste prajitura,se da la cuptor(preincalzit la 200°) pentru circa 40-50 min.
Cum doriti,eventual presarat cu zahar pudra.Succes pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors