Prajitura cu mere si glazura de brinza

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa alua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g amidon(Mondamin)100g faina
  • 1ou
  • 50g zahar
  • 75 g.margarina
  • Pentru umplutura:750g mere acrisoare
  • 2 galbenusuri
  • 250g.brinza moale de vaca
  • 75g.zahar
  • 20g.amidon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamiie
  • 1 lingura zeama de lamiie
  • 2 albusuri

Mod de preparare

Se cerne faina si amidonul intr-un castron. Se adauga oul,zaharul si margarina si se amesteca toate cu mixerul,la prima trepta de viteza. Se lasa aluatul la rece pentru 30 min. Merele se curata,se taie in patru si se scoate casuta cu simburi apoi se taie felii. Se ia trei sferturi din aluat si se intinde pe o suprafata presarata cu faina,un cerc cit fundul formei de copt.Din restul de aluat se intinde o fisie cu care se imbraca peretii tavii(aceasta sa fie de circa 24 cm diametru).Deasupra aluatului se asaza feliile de mere.pentru glazura se amesteca brinza (Quark) cu galbenusurile,amidonul,zaharul,coaja si zeama de lamiie si la asfirsit cu albusurile batute spuma.Se toarna peste prajitura,se da la cuptor(preincalzit la 200°) pentru circa 40-50 min.
Cum doriti,eventual presarat cu zahar pudra.Succes pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide