Se amesteca bine untul cu zaharul si oul. In acesta compozitie se adauga zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa 10 min sa se o
Se amesteca bine untul cu zaharul si oul. In acesta compozitie se adauga zeama de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se lasa 10 min sa se odihnesca coca apoi se intinde in tava tapetata cu faina. Se coce 10 min la foc potrivit. Merele se rad si se pun la calit impreuna cu zaharul. Dupa ce a scazut lichidul lasat se adauga grisul si untul rece. Se pun peste aluatul din tava. Se coace la foc potrivit 35 min. Se bat albusele spuma tare cu zaharul si se adauga nucile macinate amestecand usor. Se toarna peste prajitura si se mai tine 15 min la cuptor.
Rece se taie patrate. Se serveste la o cafea.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala